Om mig!

Jag är pedagog i scenisk framställning, skådespelarcoach, scenkonstregissör och intimitetskoordinator. Född och uppvuxen i Nynäshamns kommun och med rötter i Skåne. Min passion för skådespelarkonsten började i unga år när jag med full koncentration studerade skådespelare på TV för att sedan göra tappra försök att imitera dem. Min mamma, pappa och tre år äldre syster fick tålmodigt ställa upp som publik. 

1995, många år senare och efter flera roller i olika produktioner, lämnade jag Sverige för ett års äventyr i Kina. Det året blev snabbt 21 år och fyra fler länder (Marocko,  Indien, Malaysia och England). Jag lämnade Sverige med en tom resväska och kom tillbaka med en väska full med unika erfarenheter av att ha arbetat i olika kulturer och talangfulla  artister.  Under åren har jag utbildat skådespelare och regisserat föreställningar på kulturhus, scenkonsthus,  teaterkompanier, universitet och scenskolor.

Förutom en master i Actor Training & Coaching med vidareutbildning i regi från Royal Central School of Speech and Drama och en fil. kand. i Pedagogik har jag även studerat naturalistisk scenframställning och dramaturgi vid RADA, teatervetenskap vid Stockholms universitet och deltagit vid en mängd workshops med framstående teaterutövare. 

I London har jag förutom mitt arbete som regissör undervisat på scenskolor som Arts Ed , St. Mary’s University och Central School of Speech and Drama. Jag har även suttit med i panelen vid inträdesprov på Royal Central School of Speech and Drama och på St. Mary’s University.   

 

Filmen ger en bra inblick i det master-program som jag har studerat  på Royal Central School of Speech and Drama. 

“Central stands at the heart of training and research for our great British theater.” (alumni Judi Dench)